Sök
Nyhetsnotiser
Energiomställning skapar nya företag och jobb
2015-11-25 06:49

Det pågår en revolution på energiområdet som utgör en fantastisk möjlighet för vårt land att skapa nya jobb och tillväxt. I dag är vi i Göteborg för att uppmärksamma den handlingskraft som finns i Sverige för att ställa om vårt energisystem, skriver bland andra energiminister Ibrahim Baylan (S).


Yxlö i Nynäshamns skärgård räddat
2015-11-25 04:20
Goda nyheter från Filipstad
2015-11-24 19:20
Rör inte kärnkraften innan alternativ finns
2015-11-24 06:44
MP:s Lise Nordin försöker avleda uppmärksamhet från partiets centrala roll i att klimatsmart energiproduktion – kärnkraft – motarbetas och läggs ned i förtid.
Lise Nordin skriver "Det finns de som vill få det att framstå som att det är effektskatten som gör dessa reaktorer olönsamma att driva".

"Ny union vägen till säker och klimatsmart energi"
2015-11-24 06:41
Om vi ska uppnå målet som klimatmötet i Paris eftersträvar – max två graders uppvärmning – måste en inre energimarknad skapas i Europa.

Vindkraften tvingar fram mer kolkraft
2015-11-23 09:44

Trots eller rättare sagt på grund av Tysklands energipolitik, Energiwende, så startas ett nytt kolkraftverk lagom till klimatmötet i Paris.

Riksdagsbeslutet att öka subventioner till förnybar energi saknar saklig grund
2015-11-23 09:41
Hur kan en utbyggnad av el som är miljömässigt sämre och mycket dyrare än den el vi redan har i överskott vara bra? Hur mycket ska politiska drömmar och okunskap få kosta landet?

Söta drömmar om små tysta vindsnurror
2015-11-23 09:36

En miljöpartist skriver här om sina drömmar om en ny stad. "Här i norr går det inte att enbart försörja energi med solceller. Visst ska det finnas på alla tak liksom den senaste tekniken av vindkraft med relativt små effektiva tysta snurror."

Någon som hört om dessa "små effektiva tysta" vindkraftverk?

17 vindkraftverk planeras på norra Gotland
2015-11-23 09:26

Ärendet befinner sig just nu hos miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Stockholm.


Börjar verkligheten komma ifatt?
2015-11-22 20:51
Är det kanske så att det kommer att behövas ändlösa subventionsprogram för att reda ut detta, tillsammans med pålagor på konkurrerande elproduktion?

Var namnet på vindkraftverket som gick i konkurs lämpligt?

Vindkraftsolycka i Tyskland
2015-11-22 17:14
Delar från verket hittades så långt som 500 meter bort. Se filmen.

Nytt bakslag för mer vindkraft i Malmö
2015-11-22 17:13
Länsstyrelsen stoppar ännu ett vindkraftverk i Malmö.Eon får inte bygga en 150 meter hög vindmölla söder om Svågertorp.

Bakslag för mer vindkraft
Nordiska projekt
2015-11-22 16:57
Projekt för att kommersialisera vågkraft.

Kort sagt: Satsa på vågkraft i stor skala
2015-11-22 16:52
Stor skillnad jämfört med störande vindkraft.

Hoppas på kommunalt veto mot vindkraft
2015-11-19 23:45
Föreningen Rädda fäbodmiljön i östra Sundborn hoppas på att Falu kommun omprövar sitt ja till vindkraften och utnyttjar sitt veto mot vindkraft i östra Sundborn.

Vår förening är en ideell sammanslutning utan några kopplingar mot några energiföretag, en rörelse som växt fram som en protest mot det enögda vansinnet som nu härjar och hotar att lamslå och förlama bygder för all framtid, skriver Sune Sjöström, ordförande Föreningen Svensklandskapsskydd.

Se Östersundsposten

Information


Försvara naturen - bli medlem i FSL !

Allt fler börjar inse att det föreligger en växande konflikt mellan människor och vindkraft, och mellan vindkraft och naturskydd.Vindkraft-verk kan aldrig smälta in i naturen, och de berövar naturen dess skönhet.

Föreningen Svenskt Landskapsskydd försvarar miljön och de obrutna horisonterna. På dessa sidor kan du se vad vår verksamhet går ut på.

Stöd oss - bli medlemInspirationsartikel för att stoppa vindkraftsetableringar

 Ansökan återkallad


Skicka ett mail till Energikommissionen

Energikommissionen ska besluta om hur energimixen ska se ut efter 2020 och bidragen till det.Genom ditt mail/brev berättar du för politikerna i energikommissionen om baksidan av vindkraftsexploateringen.

Läs mer>>Skicka ett mail till
ansvariga ministrar

Skicka ett mail eller brev till energiministern  och miljöministern och tala om att vindkraften är ett stort problempå landsbygden. Vindkraften ska inte ha fördelar framför andra energislag och måste få hårdare buller och skuggkrav.

Läs mer>>FSL skriver brev till riksdagsledamöterna

Till riksdagsledamöterna om vindkraftenDebatt och beslut, onsdag den 21 oktober 2015

Så här röstade våra partier och riksdagsledamöter gällande ambitionshöjning för förnybar el och kontrollstation för elcertifikatssystemet 2015.

Läs merVad betyder riksdagsbeslutet 21 oktober?

Svensk Vindenergi ger en pedagogisk presentation av elcertifikatsystemet, där ordet ”subvention” noggrant undviks. Bakgrunden till höjningen av subventionen är att ”den faktiska elanvändningen varit lägre än vad Energimyndigheten förutsåg när nuvarande kvoter sattes.” (se punkt 1). Logiken i systemet är alltså att när elanvändningen sjunker, så ökar subventionen. Av diagrammet framgår att den s.k. kvoten – som styr storleken på subventionen - nu höjs från 14,4 till 23%, dvs. med +60 procent.

Ordet subvention undviks
Twingly Blog Search link:http://www.landskapsskydd.se/ sort:published Inlänkar 3
Design och teknisk lösning Vema Interactive Design