Sök
Nyhetsnotiser
Kritiken haglar mot Eolus Vind
2015-10-03 11:24

– Vi ska alltså stå ut med 40 decibel och en eventuell värdesänkning på våra fastigheter? Det är ju svårt att jubla, det känns käpprätt åt skogen!


Sol- och vindkraft blir välfärdens ättestupa
2015-10-02 09:01
Dåligt pålästa politiker
2015-10-02 08:46

Centerpartisten och gruppledaren för detta parti i Uddevalla Elving Andersson skriver i ett inlägg i Bohusläningen 29 augusti att "Vi måste ha mer vindkraft i Uddevalla”.

Att en del politiker inte kan läsa på bättre innan de lägger fram sina synpunkter upphör aldrig att förvåna.

Vakna upp!
2015-10-02 07:40

Vakna upp ni som bor i Näsåker med omnejd innan det är för sent. Vakna upp ni övriga i Sollefteå kommun för Miljöprövningsdelegationen har beslutat och kommer inom kort att besluta om en rad andra projekt. Totalt 212 verk.

Snurrigt – vindkraftsmotstånd i Ångermanland

Vestas anklagas för att ha dolt miljarder i lån till riskabla kunder
2015-10-01 09:28
Vestas har utan att göra det klart för marknaden finansierat sina egna kunders projekt, uppger danska Børsen. Något som kommit att leda till upprörda investerare och professorer som ser behov av en polisgranskning. Totalt uppges utlåningen uppgått till fyra miljarder danska kronor.

Kameraövervakning nekas vid bygge av vindkraftverk
2015-10-01 09:28
Byggandet av vindkraftverk i skogen utanför Årstad har drabbats av stölder och sabotage. Bolaget som bygger har därför ansökt om tillstånd för tillfällig kameraövervakning på fastigheten. Men länsstyrelsen avslår ansökan med motiveringen att bolaget inte provat andra och mindre integritetskränkande möjligheter att förhindra stölder och sabotage.

Orsa Kommun - Åsikter om vindkraften
2015-10-01 09:26
Fem områden i Orsa är klassade som riksintressanta för vindkraftsutbyggnad. Hittills har det kostat 500 000 till 1 miljon kronor att ta hand om ett uttjänt vindkraftverk.

S i Kramfors säger nej till vindkraftverk i omstritt område
2015-10-01 09:25
Floskler och faktafel
2015-09-30 07:51
Besök Second opinions sida om energi och gör din röst hörd. Artikel från Svensk Vindindustri.

Öppet brev från World Council for Nature
2015-09-30 07:50

OPEN LETTER to the G20 meeting of Energy Ministers of 2 October 2015.

Absurd at stille vindmøller op, der skal stå stille
2015-09-29 10:48
De jyske vindmøller står stadig oftere stille på foranledning af Tyskland. Mølleejerne får penge af tyskerne for den strøm, de ikke kan få lov at producere, så de protesterer ikke. Vi forbrugere derimod burde protestere. Vi giver 3,9 milliarder kroner hvert år (tendens stigende) til opstilling af nye vindmøller, der får mindre og mindre at lave. Det virker meningsløst.

Kommunpampar vinnare i spelet om vindkraft
2015-09-28 20:30

Statliga Vattenfall vill bygga 100 nya vindkraftverk i Sorsele.

Två av projektets största förespråkare är kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) och kommunstyrelsens vice ordförande Roland Wermelin (C) - som båda äger mark där vindkraftverken ska stå.

”Jag kommer att tjäna en del pengar, så är det” säger Öjeryd.

DN

Fortum tror på vågkraft och solenergi
2015-09-28 15:06
Vindkraft är kapitalintensiv och beroende av bidrag. Dessutom har den en negativ visuell upplevelse.

Vågkraft räknas däremot som en energikälla för framtiden ...
... tillsammans med solkraften.
The misfortune of living by a windfarm
2015-09-28 13:30

The truth about having to live near a wind farm, the illness they cause, the noise etc

Nya energikrav på uppvärmningsprodukter
2015-09-28 09:53
Från september månad finns det nya ekodesign- och energi
märkningskrav på många uppvärmningsprodukter.
Vilket ska leda till energibesparing.


Småskalig kärnfusion ger energi i Göteborg
2015-09-28 09:49
Forskare i Göteborg har hittat en ny typ av kärnfusionsprocess. Nu hoppas de på miljövänlig energi till låg kostnad redan om några år.

Medial härdsmälta för Svensk Vindenergi

 

 

 

Kungliga Vetenskapsakademiens Energiutskotts debattartikel den 22/4 verkar ha tagit skruv på miljörörelsen och vindindustrin. På Facebooksidorna ”Vindindustrin” och ”Vindkraftens verkliga kostnad” har flera förgrämda kommentarer skrivits om artikeln. KVA:s artikel har i skrivande stund nästan 900 kommentarer, över 90 % stödjer författarna.

 

FSL hakade omedelbart på KVA med ett pressmeddelande och undertecknad har också gjort ett antal uttalanden till media som hört av sig. Vi sänder dessutom nu ut en ordentlig "eldstöt" i media med debattartiklar i lokalpressen.

 

Flera tidningar börjar nu följa efter och fler blir det förmodligen. Här Gotlands tidningar som tagit upp rubriken från Föreningen Svenskt Landskapsskydds pressmeddelande ”Kungliga Vetenskapsakademien sågar vindkraften”.

 

I Rapportsändningarna på söndagen meddelar nyhetsuppläsaren rakt av att Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott anser att ”den stora vindkraftsutbyggnaden är obegriplig” (Inslaget börjar 1.50 in i programmet.)

 

Miljöaktuellt tar också upp frågan men utan att direkt ta ställning. Är det kanske just det som är intressant? Håller vindkraften på att tappa sitt stöd i vissa miljökretsar? Börjar man så smått inse att vindkraften faktiskt tar resurser från mer angelägna frågor?

 

Norrköpings tidnings ledare är heller inte nådig: ”Vindkraftsfloppen ingen vill tala om”

 

SvD ledarblogg ser numera vindkraften bara som ett ”buzzword” för gröna muppar att dra till med i samband med politiskt korrekta uttalanden, men snart är det nog inte ens politiskt korrekt.

 

FSL har i sammanhanget samlat enorma mängder ”cred” i ökad trovärdighet. Det som föreningen pekat på under två års tid har nu slagits fast vetenskapligt. Om det nu också blir så att något vindbolag går omkull ekonomiskt i närtid, vilket vi också pekat på riskerna för, så kommer vi att kunna tillgodoräkna oss två fullpoängare under 2012. Konsekvenserna för vindindustrin blir svåröverskådliga eftersom man tidigare försökt nedvärdera vår kompetens och trovärdighet i media.

 

Svensk Vindenergi och vindindustrin tvingas nu konstatera att man saknar vetenskapligt stöd för sina påståenden och sin verksamhet, och det är inte vilken institution som helst som "satt ner foten" det är Sveriges förnämsta oberoende vetenskapliga institution, Kungliga Vetenskapsakademien, och dessutom dess Energiutskott som gjort det.

 

Det som nu blir intressant är hur vindindustrin ”krishanterar” detta. För en medial ”härdsmälta” för Svensk Vindenergi är det. Inte tu tal om saken. Här jobbar man sannolikt övertid nu. Det skulle jag gjort i alla fall. Vi får se vad man kommer upp med.

 

 

Jonny Fagerström

Kommentarer

blog comments powered by Disqus
Information


Försvara naturen - bli medlem i FSL !

Allt fler börjar inse att det föreligger en växande konflikt mellan människor och vindkraft, och mellan vindkraft och naturskydd.Vindkraft-verk kan aldrig smälta in i naturen, och de berövar naturen dess skönhet.

Föreningen Svenskt Landskapsskydd försvarar miljön och de obrutna horisonterna. På dessa sidor kan du se vad vår verksamhet går ut på.

Stöd oss - bli medlemSkriv under
med ditt namn

Skriv under och delta i protesten mot vindkraftens utbyggnad.

Skriv under>>Skicka ett mail till Energikommissionen

Energikommissionen ska besluta om hur energimixen ska se ut efter 2020 och bidragen till det.Genom ditt mail/brev berättar du för politikerna i energikommissionen om baksidan av vindkraftsexploateringen.

Läs mer>>Skicka ett mail till
ansvariga ministrar

Skicka ett mail eller brev till energiministern  och miljöministern och tala om att vindkraften är ett stort problempå landsbygden. Vindkraften ska inte ha fördelar framför andra energislag och måste få hårdare buller och skuggkrav.

Läs mer>>Ordf lämnar över FSL:s krav till Löfven 1 maj

Twingly Blog Search link:http://www.landskapsskydd.se/ sort:published Inlänkar 3
Design och teknisk lösning Vema Interactive Design